Fortsätt till huvudinnehåll

Vill du bli vår supporter?


Vi har valt att inte ha medlemskap för att kunna yoga hos oss utan istället erbjuda att bli frivillig supporter. Så att det blir så lätt som möjligt att yoga. Kanske inte den smartaste affärslösningen, men det känns mer rätt. Själv blir jag alltid trött när allt ska handla om att få den bästa dealen eller när det länns krångligt att boka och vara med. (Sen behövs kanske lite hjälp för att få comittment till regelbunden praktik, men det är en annan sak - och dessutom genomtäknt med mycket omtanke och värme!).

Det har varit ett lite tufft år där vi fått dra ner antalet deltagare från 16 till 6 på våra kurser utan någon möjlighet att kompensera för inkomstbortfall. Som framtiden ser ut nu kommer restriktionerna att lätta, men det är svårt att tänka sig att vi någonsin kommer att vara 20 personer på yogamattorna igen, packade som sillar. Det känns till och med helt otänkbart, oavsett när pandemin är över.

Det har fungerat, men såklart är läget fortsatt oklart inför hösten. Kommer vi kunna ha fler deltagare på plats? Vågar du komma? Eller drar andra aktiviteter som varit pausade igång igen? Kommer tempot i samhället att gå upp igen eller är det nu vi funderar på hur mycket uppbokad tid vi vill ha? Är det nu vi hittar vad som egentligen fyller på i vardagen? Om det varit ett reflekterande år, vågar vi stanna i det och fortsätta conneta med oss själva? Kan yogan få fortsätta hjälpa till med det? Behöver du ett sammahnag, dela energi och närvaro med andra, få inspiration och substans till din vardag? 

Det finns många frågor!



Här i höstplaneringen av varje kurs försöker vi hitta sätt att fördjupa upplevelsen av yoga. Yoga som en träning och utveckling av hela dig. Ett sätta att öppna upp livet.

Så, vi skulle vilja sträcka ut en hand till dig som är vår yogavän och fråga om du vill bli vår supporter? Heja lite extra? Bidra för att fler ska kunna göra yoga till sin erfarenhet (eller kanske till och med livsstil)?

Vi har ett förslag. För priset av en yogaklass (195 kr) kan du bli vår Supporter 2021. Som tack skickar vi ett naturvänligt nyckelband i bambu till dig med texten "Yoga öppnar livets storhet". Och när du bär det på dig så öppnar det också upp för fler samtal om vad yoga är, eller får dig att fundera på vad de orden betyder för dig. Låter det inte som en bra idé?

Idén kom egentligen från att jag haft ett nyckelband med svenska kyrkan där min man jobbar. Och varje gång jag kom till kassan i mataffären eller stannat för att prata med någon på gatan så har någon tittat på texten och börjat ett samtal som sedan djupnat till att handla om livet. Jag har nästan varit förvånad över hur många samtal jag fått för ett litet nyckelband, hur människor bara öppnar sig. Så insprierad av den erfarenheten skapade jag ett nyckelband med en text med något jag vill prata om, för att testa om det funkar. Vill du också prova?

Du ser ju hur fint det är på bilderna, det är också mjukt med bambu mot huden. Om du vill bli supporter följer du länken här. Du kan hämta på yogaskolan eller få det hemskickat i brevlådan. Och oavsett kan du alltid när som helst i vardagen bli närvarande, medveten och öppna dig för livets storhet.

Med mycket kärlek och värme och tacksamhet

Om Shanti, prem

Susanna


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När tack känns för litet

I helgen har vi tackat Anandaroopa och Karmaroopa (Maria och Zeljko Rotim) som lett yogaskolan under 21 år. Det går inte att säga tack nog till någon som burit yogaskolan under så lång tid och funnits på centret dag och natt för att vi ska kunna komma och få yoga. Och som visat på yogan under lektioner och i vardagen för att sprida den vidare. Uppsala Yogaskola startade egentligen redan på 70-talet när Swami Nirvikalpananda kom hem från Mungir i Indien med uppdraget att sprida yoga i Uppsala . Hon började lära ut yoga i sin lägenhet och hade 8 platser åt gången i vardagsrummet. Verksamheten växte då efterfrågan på yoga var stor och 1981 etablerades Uppsala Yogaskola. Nirvi fick hjälp av sin (blivande) make Swami Omananda och tillsammans drev de både Stockholms Yogaskola och Uppsala Yogaskola tillsammans. Det var viktigt för dem att sprida yoga till alla oavsett yrke, bakgrund, kön eller religion . De insåg snart att de behövde ytterligare hjälp med detta uppdrag så de startade yog

Tillsammans är vi Uppsala Yogaskola

Jag översköljs av tacksamhet när jag ser alla bilder från året som gått! Underbara människor och fullt av nyfikenhet, värme och kunskap. Stillhet, energi, närvaro, djup. Frihet. Skratt. Och ärlig längtan efter att leva äkta och utforska yogans djup tillsammans. Det vill vi fira med mer tid tillsammans! Torsdag 13 mars har vi Swami Maitreyi här för Yoga i vardagen och naturen och efter det från ca 19.15 bjuder vi på smörgåstårta, te och efterrätt och umgås tillsammans.  Sen övergår vi till kirtan och eldceremoni (havan), speciellt dedikerat till hälsa på alla plan för alla under sommaren.  En varm kram från oss alla inför sommaren! Boka din biljett via bokningssystemet som vanligt. Om du bara har möjlighet att komma en del av kvällen så hör av dig bara på info@uppsalayogaskola.se Ser fram emot många fler såna här härliga stunder tillsammans!

Ett paket yoga

  Ibland får jag frågan "måste man köpa hela paketet och skriva under på allt inom yoga?" . Jag tror inte att yoga är något paket som man ska köpa, men det är ett oerhört stort system av tekniker, livsstil och synsätt som uppstått när yogis studerat vad det är att vara människa (eller kanske till och med vad det är att vara levande).  Alla vi som undervisar yoga har fördjupat oss i det stora ämnet och försökt förstå vad yoga är och vad livet är. När vi sen undervisar yoga försöker vi bryta ner yogans övningar och filosofi till lagom stora bitar för dig att utforska, erfara och se om det resonerar med dina erfarenheter av livet. Vi provar själva samma sak och lär ut det vi upptäckt. Satyananda yoga är en integral yogagform som innefattar flera yogaformer (inte bara fysisk yoga). Jag är övertygad om att varje människa har ett eget modersmål som vi förstår yogan bäst på. För någon är det via de fysiska positionerna (asanas). för en annan genom andingsövningar (pranayama), via y