Fortsätt till huvudinnehåll

Var inte rädd, var klok


Vi vill följa upp och berätta hur vi tänker kring COVID-19 (corona) då vi är måna om din och andras hälsa. Vi följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt upp. Vi är inte fler än 12 personer per klass och har mattorna med 1.5-2 meter emellan. Läs gärna igenom våra åtgärder nedan.

Uppdatering 10 aug 2020: 

Yogaskolan är öppen enligt schema för att du ska få en lugn stund på mattan. Ventilationen är god och det finns gott om plats att sprida ut sig i salen. Vi ställer inte in några klaser förutom om läraren blir sjuk och vi inte skulle hitta vikarie. Om någon klass ställs in meddelar vi alla anmälda och uppdaterar bokningssystemet. Var därför extra noggrann med att anmäla dig (om du går hel kurs är du automatisk anmäld till alla tillfällen).
Vi har också sett till att skapa fler goda vanor för att du ska känna dig trygg:

  • Avstå klass om: du har förkylningssymptom och låt det gå två symptomfria dagar innan du kommer. Chansa inte. På de flesta klasser och kurser kan du närvara via Zoom-länk om du har mildare symptom och kan vara med hemifrån, för din och andras bästa.
  • Ta med: egen yogamatta eller ett tygstycke/handduk som skydd, en extra tröja eller egen filt.
  • När du kommer: Tvätta händerna med tvål och vatten direkt när du kommer till yogaskolan.
  • Torka med papper: Vi har tagit bort alla handdukar. Du kan använda papper som är framlagt på toaletterna.
  • Te: Låt yogaläraren servera te eller lägg en servett emellan hand och termos när du häller upp te. Diska din egen kopp efter att du använt den.
  • Städning: Vi städar yogaskolan ännu mer och speciellt dörrhanddag och kontaktytor. Om du lånar en matta finns det rengöringsmedel framlagt.

Vi tror att det är viktigt att bevara lugn och gott mod när rädslor sprids. Inte vara rädd, men klok. Bevara humor och ha kontakt med andra på det sätt man finner klokast.
Låt det bli en ritual att tvätta händerna.Du kan låta ett mantra eller en välönskan få skölja över dig under tiden. Det ger rätt längd till handtvätten och verkar läkande på både sinnet och omgivningen. 

Må alla vara trygga, 
Må alla vara skyddade
Från inre och yttre fara
Må alla vara friska och hela
Till största möjliga grad
Och må alla leva i frid och lätthet.

Jag tror aldrig de orden varit mer aktuella än nu. <3
Varma hälsningar,
från alla oss på Uppsala Yogaskola genom
Susanna

Läs mer i länken här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstschemat är klart!

Höstens schema har lagt sig och är redo för dig. Det väntar kurser på grundnivå, fortsättning och fördjupning. Lugna kurser och lite mer fysiska kurser. Utrymme för dig på mattan att få utforska vad det är att vara människa, få komma till ro genom rörelse och stillhet. Kanske har du ditt eget skäl att börja yoga som behöver bli mött? De flesta kurserna kommer att ges både på plats i yogaskolan och via Zoom så att du kan vara med hemifrån om du behöver. Vi fortsätter yoga ute under himlens rymd fram till mitten på september och  sen flyttar vi in de klasserna under namnet Yoga Inifrån Ut. Den här terminen kommer vi inte att följa perioder där alla kurser startar samtidigt och kurserna kommer också ha olika längd. Vi sprider helt enkelt kursstarterna lite för att inte få allt att hända samtidigt. Kurserna är precis som förut öppna för drop-in i mån av plats, men du får förstås mest ut av en kurs om du har möjlighet att gå varje vecka. Om du vill gå mer än en gång per vecka fin

Ge näring till det du vill ska växa

Vårtecknen börjar visa sig efter den här varma vintern! Yoga kan också få saker att växa inom oss. Yogan beskriver hur vi kan odla och nära de egenskaper vi vill ha mer av i livet så att de växer sig starka.   Många av de visa yogaskrifterna poängterar också att ha en stärkande gemenskap , att vi behöver vara med människor som uppmuntrar vår utveckling så att vi blir stärkta att fortsätta. Det är en av anledningarna till att jag tror att en yogaskola eller ett yogacenter är så viktigt.  Här kan du få utrymme att bara vara, att höra din inre röst bortom allt som pågår i din vardag. Och träffa andra som också vill utvecklas och bli mer människa. Smittas av varandras energi, inspiration och vilja. Och bara sitta och vara kring tebordet efter en yogaklass i den där stillheten som så ofta uppstår när man inte behöver säga någonting. I det enkla bor livets storhet. Eller som Lennart Knutsson uttryckte det i en facebookpost nyligen; "I vissa sammanhang och på vissa pl

Internationella Yogadagens program (som du kan göra hemma)

En sommarhälsning från Bihar School i Indien. Inför Internationella Yogadagen 21 juni skickade de ut följande program. Men det går ju förstås att praktisera närsomhelst under sommaren! Jag har återgett det i stort sätt i orgiginal nedan, hoppas att det går bra på engelska. Ibland är yogabegreppen på sanskrit lite svåra att översätta, jag har ändå lagt till någon översättning nedan för att öka förståelsen. Bilderna nedan la jag till för att det skulle bli lättare att följa. Hoppas att programmet kommer väl till pass för sommarsäsongen!  5th INTERNATIONAL DAY OF YOGA 21 June 2019 Bihar School of Yoga, Munger, presents Yoga: improving and enhancing the quality of life On the occasion of the fifth International Day of Yoga, we extend our greetings to all sincere seekers and aspirants of yoga. Since 2015 this day has become an opportunity for aspirants across the globe to come together in the spirit of yoga and strengthen their connection to this ancient vidya [knowledge or w