Fortsätt till huvudinnehåll

Var inte rädd, var klok


Vi vill följa upp och berätta hur vi tänker kring COVID-19 (corona) då vi är måna om din och andras hälsa. Vi följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt upp. Vi är inte fler än tio personer per klass och har mattorna med två meter emellan. Läs gärna igenom våra åtgärder nedan.

Uppdatering 28 mars 2019: 

Yogaskolan är öppen enligt schema för att du ska få en lugn stund på mattan.Ventilationen är god och det finns gott om plats att sprida ut sig i salen. Vi ställer inte in några klaser förutom om läraren blir sjuk och vi inte skulle hitta vikarie. Om någon klass ställs in meddelar vi alla anmälda och uppdaterar bokningssystemet. Var därför extra noggrann med att anmäla dig.
Vi har också sett till att skapa fler goda vanor för att du ska känna dig trygg:

  • Avstå klass om: du har förkylningssymptom. Chansa inte. Samma gäller om du vistats i någon av de länder som drabbats, då bör du stanna hemma 14 dagar.
  • Ta med: egen yogamatta eller ett tygstycke/handduk som skydd, en extra tröja eller egen filt.
  • När du kommer: Tvätta händerna med tvål och vatten direkt när du kommer till yogaskolan.
  • Torka med papper: Vi har tagit bort alla handdukar. Du kan använda papper som är framlagt på toaletterna.
  • Te: Låt yogaläraren servera te eller lägg en servett emellan hand och termos när du häller upp te. Diska din egen kopp efter att du använt den.
  • Städning: Vi städar yogaskolan ännu mer och speciellt dörrhanddag och kontaktytor. Vi tvättar alla filtar. Om du lånar en matta finns det rengöringsmedel framlagt.

Vi tror att det är viktigt att bevara lugn och gott mod när rädslor sprids. Inte vara rädd, men klok. Bevara humor och ha kontakt med andra på det sätt man finner klokast.
Låt det bli en ritual att tvätta händerna.Du kan låta ett mantra eller en välönskan få skölja över dig under tiden. Det ger rätt längd till handtvätten och verkar läkande på både sinnet och omgivningen. 

Må alla vara trygga, 
Må alla vara skyddade
Från inre och yttre fara
Må alla vara friska och hela
Till största möjliga grad
Och må alla leva i frid och lätthet.

Jag tror aldrig de orden varit mer aktuella än nu. <3
Varma hälsningar,
från alla oss på Uppsala Yogaskola genom
Susanna

Läs mer i länken här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sankalpa öppnar upp vägen

I Yoga Nidra praktiserar vi något som kallas Sankalpa, din intention, längtan eller riktning i livet.

Om vi inte vet vart vi vill är det svårt att komma dit. Yoga Nidra hjälper oss att slappna av på en så djup nivå att vi släpper alla masker, murar och skydd som vi sätter upp mot omvärlden och/eller oss själva. Vi öppnar oss för oss själva och vad vi vill och längtar efter, som en knopp som slår ut i full blom.

En sankalpa formuleras utifrån vår djupa längtan utan att censurera vad som kommer upp. Den formuleras i positiva ordalag som om det redan var verklighet. Det finns många liknelser som försöker förklara hur sankalpa fungerar; ett frö som sås i jorden och växer tills det blir synligt i vårt liv. Eller som ett ankare som förankrar oss i riktningen och leder framåt. Eller som ett råd vi ger oss själva utifrån vad vi skulle säga om vi var äldre än vi är idag och ville säga något till vår nuvarande ålder.

Sankalpa är ett kraftfullt verktyg. Om vi försöker förankra oss i något som inte …

Tillsammans är vi Uppsala Yogaskola

Jag översköljs av tacksamhet när jag ser alla bilder från året som gått!
Underbara människor och fullt av nyfikenhet, värme och kunskap. Stillhet, energi, närvaro, djup. Frihet. Skratt. Och ärlig längtan efter att leva äkta och utforska yogans djup tillsammans.

Det vill vi fira med mer tid tillsammans! Torsdag 13 mars har vi Swami Maitreyi här för Yoga i vardagen och naturen och efter det från ca 19.15 bjuder vi på smörgåstårta, te och efterrätt och umgås tillsammans. 
Sen övergår vi till kirtan och eldceremoni (havan), speciellt dedikerat till hälsa på alla plan för alla under sommaren.  En varm kram från oss alla inför sommaren! Boka din biljett via bokningssystemet som vanligt. Om du bara har möjlighet att komma en del av kvällen så hör av dig bara på info@uppsalayogaskola.se

Ser fram emot många fler såna här härliga stunder tillsammans!