Fortsätt till huvudinnehåll

Ringar på vattnet (förändring)

 

Den här coronapandemin har gett många ringar på vattnet.

Vi har alla drabbats på olika sätt. Några har fått en mild prioriteringsändring, ändrat kurs, några har fått massor av mer jobb andra mindre. Några har drabbats hårt hälsomässigt, andra inte. Vi vet inte varför, vi behöver inte veta varför. Vi behöver bara kunna förhålla oss till allt vi möter och tillåta förändringar att ske. Just i det jag tror yogans förhållningssätt och praktik hjälper och stärker.

Här på yogaskolan har många drabbats; många av er som kommer hit, många av er som undervisar. (Ingen av de som haft covid har varit på skolan en månad innan de blev sjuka eller en månad efter de tillfrisknat, så vi tror inte att det varit någon smitta här.). Skickar alla styrketankar till er som fortfarande behöver det!

Några ändringar som skett som ringar på vattnet....

Swami Maitreyi hade en långvarig sjukdomsperiod under våren och fick flytta fram sin kurs Hjärtats Rymd. Men när den startade... vilken närvaro, vilket djup, vilken rymd. Vi kände alla känslor inom oss och upptäckte hur ovana vi är att faktiskt bara känna en känsla utan att analysera eller tänka, bara möta känslan. 

Atmanivedan och Atmasundari från Stockholm har valt att inte hålla kirtanskola eller Sadhana-kurs i höst då de behöver längre tid att återhämta sig efter sina sjukdomsperioder. Vi önskar att ni snart ska få hälsa och fulla krafter!

Adhyatmatara (Elahé) är sjukskriven i covid sen slutet på maj och kommer inte kunna hålla kurs i höst. Vi önskar dig djupt läkande vila och tålamod i läkningen!

Nina som hållit yinyoga hos oss har valt att jobba mer på sitt fasta jobb och inte hålla yogakurs i höst. Önskar att du ska hitta just det du behöver i höst!

Kathleen som hållit yin restorative blev kvar i USA fyra månader då flygen blev inställda. Hon kommer därför börja hålla kurs i slutet på september/början oktober. 

Inga ser fram emot att komma till oss 28 sept - 5 okt för att ge högklassiga ayurvediska behandlingar. Äntligen kan hon resa till oss (vi håller tummarna!). Bokningen är öppen här.

Bawantee  har valt att inte hålla kurs i höst då hon har någon i sin närhet som är i riskgrupp för corona. Hon kommer troligtvis kunna vikariera någon gång och hålla kurs i vår.



Och så har vi ändringar som inte har något med corona att göra:

Anandaroopa har valt att lämna över gravidyogan i Eva Grape Erssons trygga händer, så att Anandaroopa kan få fullt fokus på familjen framöver. Hon kommer fortsätta hålla lunchyoga på torsdagar.

Theresa kommer inte hålla hel kurs hos oss i höst, men kan komma som vikarie ibland samt fortsätta Familjeyoga med Savita och erbjuder asiatisk yogamassage.

Henrik flyttar till Stockholm och kommer inte ha möjlighet att hålla kurs i höst.

Till er alla: Så tacksam för den tid ni undervisat här och allt ni gett ut av liv och kunskaper!



Så det öppnar för nya tider. 

Savita kommer primärt att hålla Ungdomsyoga och Familjeyoga och några kortare kurser.

Amritasagar  kommer att vara en av lärarna på Yoga Inifrån Ut lördagar och söndagar och hålla några kortare kurser.


Vi välkomnar...




Eva Grape Ersson för gravidyoga i höst. Eva är yogalärare, doula, socionom, föda-utan-rädsla-instruktör och profylaxinstruktör. Hon är full av kunskap och värme för att låta dig finna en känsla av trygghet och närvarande i graviditeten, förlossningen och i det nya föräldrarskapet. Första kursen startade igår och är helt full! Ny kurs startar 24 sept! 

Ser fram emot hösten och att utforska yoga tillsammans!


Varma hälsningar

Susanna


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När tack känns för litet

I helgen har vi tackat Anandaroopa och Karmaroopa (Maria och Zeljko Rotim) som lett yogaskolan under 21 år. Det går inte att säga tack nog till någon som burit yogaskolan under så lång tid och funnits på centret dag och natt för att vi ska kunna komma och få yoga. Och som visat på yogan under lektioner och i vardagen för att sprida den vidare. Uppsala Yogaskola startade egentligen redan på 70-talet när Swami Nirvikalpananda kom hem från Mungir i Indien med uppdraget att sprida yoga i Uppsala . Hon började lära ut yoga i sin lägenhet och hade 8 platser åt gången i vardagsrummet. Verksamheten växte då efterfrågan på yoga var stor och 1981 etablerades Uppsala Yogaskola. Nirvi fick hjälp av sin (blivande) make Swami Omananda och tillsammans drev de både Stockholms Yogaskola och Uppsala Yogaskola tillsammans. Det var viktigt för dem att sprida yoga till alla oavsett yrke, bakgrund, kön eller religion . De insåg snart att de behövde ytterligare hjälp med detta uppdrag så de startade yog

Tillsammans är vi Uppsala Yogaskola

Jag översköljs av tacksamhet när jag ser alla bilder från året som gått! Underbara människor och fullt av nyfikenhet, värme och kunskap. Stillhet, energi, närvaro, djup. Frihet. Skratt. Och ärlig längtan efter att leva äkta och utforska yogans djup tillsammans. Det vill vi fira med mer tid tillsammans! Torsdag 13 mars har vi Swami Maitreyi här för Yoga i vardagen och naturen och efter det från ca 19.15 bjuder vi på smörgåstårta, te och efterrätt och umgås tillsammans.  Sen övergår vi till kirtan och eldceremoni (havan), speciellt dedikerat till hälsa på alla plan för alla under sommaren.  En varm kram från oss alla inför sommaren! Boka din biljett via bokningssystemet som vanligt. Om du bara har möjlighet att komma en del av kvällen så hör av dig bara på info@uppsalayogaskola.se Ser fram emot många fler såna här härliga stunder tillsammans!

Ett paket yoga

  Ibland får jag frågan "måste man köpa hela paketet och skriva under på allt inom yoga?" . Jag tror inte att yoga är något paket som man ska köpa, men det är ett oerhört stort system av tekniker, livsstil och synsätt som uppstått när yogis studerat vad det är att vara människa (eller kanske till och med vad det är att vara levande).  Alla vi som undervisar yoga har fördjupat oss i det stora ämnet och försökt förstå vad yoga är och vad livet är. När vi sen undervisar yoga försöker vi bryta ner yogans övningar och filosofi till lagom stora bitar för dig att utforska, erfara och se om det resonerar med dina erfarenheter av livet. Vi provar själva samma sak och lär ut det vi upptäckt. Satyananda yoga är en integral yogagform som innefattar flera yogaformer (inte bara fysisk yoga). Jag är övertygad om att varje människa har ett eget modersmål som vi förstår yogan bäst på. För någon är det via de fysiska positionerna (asanas). för en annan genom andingsövningar (pranayama), via y