Fortsätt till huvudinnehåll

Ringar på vattnet (förändring)

 

Den här coronapandemin har gett många ringar på vattnet.

Vi har alla drabbats på olika sätt. Några har fått en mild prioriteringsändring, ändrat kurs, några har fått massor av mer jobb andra mindre. Några har drabbats hårt hälsomässigt, andra inte. Vi vet inte varför, vi behöver inte veta varför. Vi behöver bara kunna förhålla oss till allt vi möter och tillåta förändringar att ske. Just i det jag tror yogans förhållningssätt och praktik hjälper och stärker.

Här på yogaskolan har många drabbats; många av er som kommer hit, många av er som undervisar. (Ingen av de som haft covid har varit på skolan en månad innan de blev sjuka eller en månad efter de tillfrisknat, så vi tror inte att det varit någon smitta här.). Skickar alla styrketankar till er som fortfarande behöver det!

Några ändringar som skett som ringar på vattnet....

Swami Maitreyi hade en långvarig sjukdomsperiod under våren och fick flytta fram sin kurs Hjärtats Rymd. Men när den startade... vilken närvaro, vilket djup, vilken rymd. Vi kände alla känslor inom oss och upptäckte hur ovana vi är att faktiskt bara känna en känsla utan att analysera eller tänka, bara möta känslan. 

Atmanivedan och Atmasundari från Stockholm har valt att inte hålla kirtanskola eller Sadhana-kurs i höst då de behöver längre tid att återhämta sig efter sina sjukdomsperioder. Vi önskar att ni snart ska få hälsa och fulla krafter!

Adhyatmatara (Elahé) är sjukskriven i covid sen slutet på maj och kommer inte kunna hålla kurs i höst. Vi önskar dig djupt läkande vila och tålamod i läkningen!

Nina som hållit yinyoga hos oss har valt att jobba mer på sitt fasta jobb och inte hålla yogakurs i höst. Önskar att du ska hitta just det du behöver i höst!

Kathleen som hållit yin restorative blev kvar i USA fyra månader då flygen blev inställda. Hon kommer därför börja hålla kurs i slutet på september/början oktober. 

Inga ser fram emot att komma till oss 28 sept - 5 okt för att ge högklassiga ayurvediska behandlingar. Äntligen kan hon resa till oss (vi håller tummarna!). Bokningen är öppen här.

Bawantee  har valt att inte hålla kurs i höst då hon har någon i sin närhet som är i riskgrupp för corona. Hon kommer troligtvis kunna vikariera någon gång och hålla kurs i vår.Och så har vi ändringar som inte har något med corona att göra:

Anandaroopa har valt att lämna över gravidyogan i Eva Grape Erssons trygga händer, så att Anandaroopa kan få fullt fokus på familjen framöver. Hon kommer fortsätta hålla lunchyoga på torsdagar.

Theresa kommer inte hålla hel kurs hos oss i höst, men kan komma som vikarie ibland samt fortsätta Familjeyoga med Savita och erbjuder asiatisk yogamassage.

Henrik flyttar till Stockholm och kommer inte ha möjlighet att hålla kurs i höst.

Till er alla: Så tacksam för den tid ni undervisat här och allt ni gett ut av liv och kunskaper!Så det öppnar för nya tider. 

Savita kommer primärt att hålla Ungdomsyoga och Familjeyoga och några kortare kurser.

Amritasagar  kommer att vara en av lärarna på Yoga Inifrån Ut lördagar och söndagar och hålla några kortare kurser.


Vi välkomnar...
Eva Grape Ersson för gravidyoga i höst. Eva är yogalärare, doula, socionom, föda-utan-rädsla-instruktör och profylaxinstruktör. Hon är full av kunskap och värme för att låta dig finna en känsla av trygghet och närvarande i graviditeten, förlossningen och i det nya föräldrarskapet. Första kursen startade igår och är helt full! Ny kurs startar 24 sept! 

Ser fram emot hösten och att utforska yoga tillsammans!


Varma hälsningar

Susanna


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Var inte rädd, var klok

Vi vill följa upp och berätta hur vi tänker kring COVID-19 (corona) då vi är måna om din och andras hälsa. Vi följer de riktlinjer som  Folkhälsomyndigheten  satt upp. Vi är inte fler än 12 personer per klass och har mattorna med 1.5-2 meter emellan. Läs gärna igenom våra åtgärder nedan. Uppdatering 10 aug 2020:  Yogaskolan är öppen enligt schema för att du ska få en lugn stund på mattan.  Ventilationen är god och det finns gott om plats att sprida ut sig i salen. Vi ställer inte in några klaser förutom om läraren blir sjuk och vi inte skulle hitta vikarie. Om någon klass ställs in meddelar vi alla anmälda och uppdaterar bokningssystemet. Var därför extra noggrann med att anmäla dig (om du går hel kurs är du automatisk anmäld till alla tillfällen). Vi har också sett till att skapa fler goda vanor för att du ska känna dig trygg: Avstå klass om:  du har förkylningssymptom och låt det gå två symptomfria dagar innan du kommer. Chansa inte. På de flesta klasser och kurser kan

Höstschemat är klart!

Höstens schema har lagt sig och är redo för dig. Det väntar kurser på grundnivå, fortsättning och fördjupning. Lugna kurser och lite mer fysiska kurser. Utrymme för dig på mattan att få utforska vad det är att vara människa, få komma till ro genom rörelse och stillhet. Kanske har du ditt eget skäl att börja yoga som behöver bli mött? De flesta kurserna kommer att ges både på plats i yogaskolan och via Zoom så att du kan vara med hemifrån om du behöver. Vi fortsätter yoga ute under himlens rymd fram till mitten på september och  sen flyttar vi in de klasserna under namnet Yoga Inifrån Ut. Den här terminen kommer vi inte att följa perioder där alla kurser startar samtidigt och kurserna kommer också ha olika längd. Vi sprider helt enkelt kursstarterna lite för att inte få allt att hända samtidigt. Kurserna är precis som förut öppna för drop-in i mån av plats, men du får förstås mest ut av en kurs om du har möjlighet att gå varje vecka. Om du vill gå mer än en gång per vecka fin

Ge näring till det du vill ska växa

Vårtecknen börjar visa sig efter den här varma vintern! Yoga kan också få saker att växa inom oss. Yogan beskriver hur vi kan odla och nära de egenskaper vi vill ha mer av i livet så att de växer sig starka.   Många av de visa yogaskrifterna poängterar också att ha en stärkande gemenskap , att vi behöver vara med människor som uppmuntrar vår utveckling så att vi blir stärkta att fortsätta. Det är en av anledningarna till att jag tror att en yogaskola eller ett yogacenter är så viktigt.  Här kan du få utrymme att bara vara, att höra din inre röst bortom allt som pågår i din vardag. Och träffa andra som också vill utvecklas och bli mer människa. Smittas av varandras energi, inspiration och vilja. Och bara sitta och vara kring tebordet efter en yogaklass i den där stillheten som så ofta uppstår när man inte behöver säga någonting. I det enkla bor livets storhet. Eller som Lennart Knutsson uttryckte det i en facebookpost nyligen; "I vissa sammanhang och på vissa pl